Halusin luoda palvelun, josta olen itse unelmoinut.

Opi matematiikkaa -palvelu mahdollistaa matematiikan yksilöllisen oppimisen yläkoulussa. Oppilas voi katsoa oppimisvideoita omalla puhelimellaan ja laskea sen jälkeen oman kirjan tehtäviä vihkoon. Oppilaalla on mahdollisuus edetä itselleen sopivaa tahtia, mikä parantaa tutkitusti oppimistuloksia.

Opettajalla on aikaisempaa enemmän aikaa auttaa oppilaita yksilöllisesti, koska tunnista ei kulu enää suurta osaa uuden asian opettamiseen. Näin ollen hän voi uuden opetussuunnitelman mukaisesti keskittyä tunneilla oppilaiden ohjaamiseen. Oppilaiden itseohjautuvuus kasvaa ja samalla he oppivat ottamaan enemmän vastuuta oppimisestaan.

Opi matematiikkaa -sivustoa voi käyttää myös opettajajohtoisen opetuksen tukena. Sivusto mahdollistaa sen, että matkoilla tai sairaana olevat oppilaat voivat saada opetusta uusista asioista. Palvelu helpottaa myös opettajan työtä tilanteissa, joissa hänen täytyy jättää sijaiselle ohjeet. Vanhemmat voivat hankkia palvelun lapsilleen koulussa saadun opetuksen tueksi. 

Oppiminen on aina yksilöllistä. Opettaminenkin voi olla.

Opi matematiikkaa -sivusto on perustettu vuonna 2016 ja se on herättänyt kiinnostusta laajalti ympäri Suomea. Palvelun taustalla olevan Timanttipedagogit-yrityksen (Y-tunnus 2777215-8) unelmana on mahdollistaa yksilöllinen oppiminen suomalaisissa kouluissa.

VILLE SAHIMAA

PERUSTAJA

Omassa työssään yläkoulun ja lukion matematiikan opettajana, Ville on intohimoisesti testannut ja kehittänyt uudenlaista pedagogiikkaa jo kuuden vuoden ajan. Opi matematiikkaa -palvelu on konkreettinen esimerkki siitä, mitä digiloikka ja uusi opetussuunnitelma voivat tarkoittaa käytännössä. Ville haluaa kehittää sivustoa jatkuvasti, koska hän käyttää sitä päivittäin omassa työssään Munkkiniemen yhteiskoulussa Helsingissä. Matematiikan lisäksi Ville harrastaa myös muita kestävyyslajeja. Moni oivallus onkin syntynyt triathlontreeneissä. Videoiden avulla Ville on itse oppinut esimerkiksi pyörän korjausta, uintitekniikkaa ja näiden nettisivujen teon.

Tietoja